Aykut Genc

“Hecht veel waarde aan ontwikkeling, eigenaarschap, teamspirit en denken in kansen”

Aykut Genc is een professional met veel ervaring in de woningcorporatiesector op het gebied van financiën, risicomanagement, compliance en interne beheersing. Door zijn kennis en kunde weet hij uitstekend vraagstukken te vertalen en om te zetten naar haalbare doelen. Telkens vanuit een waardeverhogende benadering. Wordt door anderen omschreven als sociaal en communicatief sterk, waardoor hij gemakkelijk binnen een organisatie beweegt. Zowel op strategisch, als op operationeel niveau.

Een goede organisatiecultuur, ontwikkeling van de individu en persoonlijk leiderschap zijn voor Aykut belangrijke waarden. Als ervaren professional weet hij vanuit rust snel overzicht en structuur te creëren. Complexe materie wordt doorgrond en Aykut zorgt dat gestelde doelen gehaald worden. Door zijn persoonlijke benadering legt hij makkelijk verbinding binnen een organisatie, en hij creëert draagvlak door medewerkers te betrekken, zodat eventuele (cultuur) veranderingstrajecten samen met elkaar succesvol worden. 

Aykut heeft een achtergrond in de accountancy en studeerde Accounting & Control aan de VU Amsterdam. Daarnaast houdt hij zijn kennis up-to-date met leergangen en trainingen op het gebied van compliance, coaching on-the-job en projectleiding. Aykut heeft ervaring in leidinggeven en coachen van medewerkers en is hierdoor een betrouwbare en goede sparringpartner voor bestuur en management.