Over ons en jou

“Als bestuurder of directeur wil je graag het verschil maken met het nemen van de juiste richtinggevende beslissingen. Als loods helpen wij met het uitzetten van de juiste koers. Om die rol – naar jouw tevredenheid – te kunnen vervullen, moeten wij soms tegenkracht bieden of juist een ander licht op de zaak werpen. Daarom is onze slogan:  Voor tegenkracht! Tegenkracht om besluitvorming te verrijken en te onderbouwen.”

De naam Lichthuys is afgeleid van de vuurtorens in Nederland. Elke vuurtoren heeft zijn eigen karakter en geen vuurtoren is hetzelfde. Elke vuurtoren werkt op een andere manier en is daardoor heel herkenbaar. Zo ook onze professionals; ieder uniek en met professionele kennis. We zijn een puur mensenbedrijf.  Persoonlijk en betrokken met finance, vastgoed en control professionals.

Lichthuys ondersteunt bij het scheppen van waarborgen voor een goede financiële situatie. Het verbeteren of inrichten van de juiste plannings- en control cyclus behoort tot onze kernactiviteiten. Van strategie tot rapportages. Afhankelijk van de vraag bieden wij interim-management of advies aan als oplossing. Onze mensen bieden daarbij tegenkracht, slagkracht en/of daadkracht, uiteraard afhankelijk van de aard van de opdracht. In interne afwegings- en besluitvormingstrajecten zorgen wij ervoor dat er kwaliteit wordt toegevoegd. Onder andere door onze expertise, de juiste match van opdrachtgever en professional, interne afstemming en overleg tussen de Lichthuys professionals. Wij helpen graag het bestuur en de directie de goede dingen te doen. Onze slogan Voor Tegenkracht betekent dat we proberen mee te denken met onze opdrachtgevers bij het oplossen van hun vraagstukken (voor) en daarnaast proberen we altijd nog een extra kritisch, verdiepende vraag te stellen. “Is dit nu het beste voorstel, waar kunnen we nog verbeteren?” (tegenkracht).  

Tegenkracht versterkt intern toezicht. Slagkracht professionaliseert. Daadkracht draagt bij aan het realiseren van de ondernemingsdoelstelling.