Met meer dan 25 jaar ervaring is Abraham een doorgewinterde manager bedrijfsvoering, controller, risicomanager en (bestuurs)adviseur. Hij geeft ons een inkijkje in zijn diverse en dynamische carrière binnen de woningcorporatiesector. Sinds 1997 is Abraham werkzaam als zelfstandig adviseur en manager. Zijn specialiteiten zijn: finance, compliance, beleid- en organisatievraagstukken. Gedurende deze periode heeft hij altijd verschillende functies bekleed, variërend van manager bedrijfsvoering tot controller. Opmerkelijk is dat hij beide functies even leuk vindt, waarbij elke rol verschillende aspecten biedt die hem aanspreken.

De focus van Abraham ligt op het organiseren en vlot trekken van processen, het bij elkaar brengen van partijen, het definiëren van een gemeenschappelijke agenda en deze vertalen in concrete plannen. “Als manager bedrijfsvoering geniet ik van het begeleiden van mensen, vooral jonge professionals, en het stroomlijnen van processen binnen de organisatie.” Zijn kritische maar rechtvaardige instelling, ontstaan uit zijn controllerfuncties, blijft een constante factor in zijn benadering.

In zijn meest recente opdracht werkt Abraham bij JOOST, een middelgrote coöperatie met 7500 vhe buiten de Randstad. Hier draagt hij een brede verantwoordelijkheid voor financiën, controle, business control, communicatie, woonmakelaars en ICT, inclusief data- en procesmanagement. Zijn rol wordt gekenmerkt door diversiteit, wat het voor Abraham extra interessant maakt.

Het werken bij JOOST brengt echter ook uitdagingen met zich mee, met name de complexiteit van het opereren in drie verschillende gemeenten en het maken van prestatieafspraken. “Ik omschrijf mijn rol vaak als een soort ‘huisarts’, ik zet een breed scala aan kennis in ervaring in, maar aarzel ook niet om specialistische hulp in te schakelen wanneer nodig. Door mijn ervaring weet ik bij wie ik deze hulp kan krijgen, om samen tot het beste resultaat te komen.”

Een opvallend aspect van Abrahams carrière is zijn enthousiasme voor het begeleiden van jonge professionals. Hij deelt zijn ervaring en biedt niet alleen vakinhoudelijke ondersteuning, maar ook persoonlijke begeleiding om zelfvertrouwen te vergroten. Zijn openhartigheid en doelgerichte aanpak maken hem niet alleen een effectieve interimmanager, maar ook een mentor.

Abraham Luteijn

Combineren van kennis en inzichten bij verschillende woningcorporaties. Combineren van kennis en inzichten bij verschillende woningcorporaties.