Jan Koolhaas

“Control is voor mij grip met passie”

Jan Koolhaas is een positief kritisch ingestelde controller, met hart voor het maatschappelijk belang. Met zijn vakkennis en ervaring, en daar waar nodig met het bieden van tegenkracht, draagt hij graag bij aan het bereiken van de organisatiedoelstellingen. “Doen we de goede dingen en doen we die ook goed?”

Jan is integer en gedreven om, samen met de opdrachtgevers, goede resultaten te behalen. Daarbij is hij kritisch op zowel zijn eigen functioneren als dat van de organisatie. Hij is gericht op samenwerking en vertrouwen, waarbij hij in de onafhankelijke controlpositie ook prima in staat is om afstand te bewaren, objectief te blijven kijken, toetsen, oordelen en te adviseren. Hij draagt graag bij aan het oplossen van management control vraagstukken en zoekt daarbij naar een balans tussen harde kaders, resultaat afspraken, proces inrichting en het inzetten van soft controls.

Jan is een ervaren professional op gebied van bedrijfsvoering en control en als associé verbonden aan Lichthuys. Hij heeft veel werkervaring bij woningcorporaties, gemeenten en rijksoverheid. Jan studeerde Algemene Economie in Groningen en heeft de post-doc registercontroller opleiding voor overheid en non-profit aan de VU afgerond. Door het volgen van diverse nascholingen op het gebied van controlling, bedrijfsvoering, auditing en persoonlijke ontwikkeling blijft Jan up-to date met zijn kennis. Deze kennis en ervaring deelt hij graag met anderen.